Известие

Collapse
No announcement yet.

Помагайте термостат за смяна или не ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Не е баш наред ма барем да беше казал ква е тая кола
    е дизел ще е марто щом 45 мин чака и нормално като бласка парното от началото
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не е дизел бензин Алфа GT, за първа година я карам зимата и не и знам номерата още.

---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

То това със загряването не притеснява чак толкова, защото не прегрява в крайна сметка, оборотите ме притесняват повече.

---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

Въпроса ми е дали е възможно от повреден термостат или темп. датчик да става това?

Comment

Първоначално публикувано от villa11 Покажи съобщение
        Не е дизел бензин Алфа GT, за първа година я карам зимата и не и знам номерата още.

---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:47 ----------

То това със загряването не притеснява чак толкова, защото не прегрява в крайна сметка, оборотите ме притесняват повече.

---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

Въпроса ми е дали е възможно от повреден термостат или темп. датчик да става това?
        Това не е нормално нито за бензинка, нито за дизел. Бензинка на градско трябва да загрее за около 5мин до около 70градуса и да духне доста здраво парното. Дизелът(говоря за JTD) ще стигне около 50 градуса и парното ще духа компромисно. Дали е само термостат е трудно да се каже дистанционно.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря много за отговора! Явно ще трябва да я водя на майстор..

Comment

Първоначално публикувано от villa11 Покажи съобщение
            Благодаря много за отговора! Явно ще трябва да я водя на майстор..
            Щом не разбираш от тази техника, посещението на сервиз е правилния избор.
            Успех!
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Това не е нормално нито за бензинка, нито за дизел. Бензинка на градско трябва да загрее за около 5мин до около 70градуса и да духне доста здраво парното. Дизелът(говоря за JTD) ще стигне около 50 градуса и парното ще духа компромисно. Дали е само термостат е трудно да се каже дистанционно.
              Точно, до 10 минути трябва да е отлепила стрелката при дизела с нормално каране, после вдига бързо. Като се качите пуснете климатика да духа леко студено към стъклата примерно за да не се запотяват, така заграва и по-бързо. Като стигне 70 градуса си пуснете топлото и не го надувайте на макс, файда няма докато не качи 90.

Бензина е друга бира - там до 5мин трябва да е загряла колата.
              sigpic

Comment

Working...
              X